Glow text generator Text generator

Terima Kasih Kepada Mereka2 Yg Mengikuti Iklaneka

[ads] Buat duit lumayan tanpa modal di Facebook, Blog & Tweeter Sekarang! Setiap klik dibayar RM0.20 hingga RM0.40! Daftar di sini #ChurpChurp

[ads] Dapatkan Produk Bioasli Anda Dan Nikmati Hidup Yang Lebih Bermakna Di sini # BioAsli

[ads] Ersano Perfume 1 lagi produk keluaran anak tempatan menampilkan 13 jenis haruman yang menawan, pastinya tiada alkohol. # Haruman Menawan Pasti Berkenan

Friday, July 29, 2011

Sikap Berubah, Tanda Pergi Semalanya


KERIAN: “Arwah seorang yang periang dan selalu berseloroh dengan ahli keluarga, tetapi sikapnya sejak pulang dua hari lalu berubah menjadi pendiam dan kerap termenung,” kata Zaini Mokhtar, 40, kakak ipar kepada Konstabel Abdul Shahreer Abu Hasan, 24.

Zaini berkata, anak sulung arwah, Mohamad Fariz Daniel, setahun lapan bulan, juga kerap demam sejak dua minggu lalu dan tidak ceria seperti biasa.

“Saya tidak sangka semua itu petanda mereka akan pergi meninggalkan kami buat selamanya. Kami sekeluarga masih dalam keadaan terkejut dengan kemalangan itu.


“Kali terakhir saya menemuinya di rumah ibu di Kampung Padang Setol di Kuala Nerang, Kedah petang kelmarin, sebelum arwah bersama isterinya, Fauziah, 24, dan anak abang menghantar mereka ke stesen bas untuk balik ke Simpang Renggam, Johor,” katanya.

Dalam kemalangan tragik kira-kira jam 12.25 tengah malam semalam, Abdul Shahreer yang berkhidmat di Batalion 5, Pasukan Gerakan Am (PGA) Simpang Renggam, meninggal dunia di tempat kejadian akibat parah di kepala selepas tercampak keluar dari bas.

Tambah menyayat hati, anak sulung mangsa yang dipangku atas ribanya dan isterinya, turut tercampak keluar ke kawasan rumput tepi lebuh raya berhampirannya.Mohamad Fariz yang turut cedera parah di kepala, menghembuskan nafas terakhir dalam perjalanan ke Hospital Taiping (HT), manakala keadaan isterinya dilaporkan kritikal dan masih menerima rawatan di unit rawatan rapi HT serta belum sedarkan diri.

Zaini berkata, keluarganya mengetahui kemalangan kira-kira jam 3 pagi semalam selepas dihubungi polis yang memaklumkan adik iparnya meninggal dunia.

“Dalam keadaan masih terkejut dengan apa yang berlaku, kami sekali lagi diuji apabila diberitahu anak saudara saya turut meninggal dunia kira-kira tiga jam kemudian.

“Kami sekeluarga hanya mampu berdoa adik sedar dan pulih kerana keadaannya kini dilaporkan masih kritikal,” kata Zaini.

Sementara itu, abang Abdul Shahreer, Abdul Hashim, 28, yang tiba di bilik mayat HPB kira-kira jam 11.30 pagi, berkata dia mengetahui kejadian menimpa adiknya pada jam 1.30 pagi selepas dihubungi polis.

“Kami sekeluarga begitu sedih dengan kejadian ini tetapi reda dan menerimanya sebagai takdir Ilahi,” katanya sebak.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...