Glow text generator Text generator

Terima Kasih Kepada Mereka2 Yg Mengikuti Iklaneka

[ads] Buat duit lumayan tanpa modal di Facebook, Blog & Tweeter Sekarang! Setiap klik dibayar RM0.20 hingga RM0.40! Daftar di sini #ChurpChurp

[ads] Dapatkan Produk Bioasli Anda Dan Nikmati Hidup Yang Lebih Bermakna Di sini # BioAsli

[ads] Ersano Perfume 1 lagi produk keluaran anak tempatan menampilkan 13 jenis haruman yang menawan, pastinya tiada alkohol. # Haruman Menawan Pasti Berkenan

Wednesday, July 27, 2011

Lanun DiPantai Tawau


TAWAU: Seorang lelaki yang ditembak di betis kiri ketika memancing bersama tiga rakannya dipaksa berenang ke pantai kira-kira tiga kilometer selepas diserang dua lelaki bersenjata dalam kejadian rompak dan bunuh di Perairan Batu 5, di sini, kelmarin.

Bukan itu saja, kedua-dua penjenayah itu turut melarikan bot dua enjin milik empat sahabat itu berharga lebih RM10,000.

Dalam kejadian kira-kira jam 10 malam itu, mangsa dikenali sebagai Rambo, 40, ditemui lemas selepas dipercayai gagal berenang akibat cedera selepas terkena tembakan penjenayah terbabit.


Bagaimanapun, tiga lagi rakan mangsa yang tidak dicederakan berenang ke pantai sebelum mendapatkan pertolongan.

Difahamkan, empat sahabat itu dipercayai ke laut untuk memancing sebelum dihampiri sebuah bot dinaiki dua lelaki.

Sebaik menghampiri bot mangsa, seorang daripada suspek mengeluarkan senjata api dipercayai pistol lalu melepaskan tembakan rambang hingga terkena kaki seorang daripada mangsa menembusi betisnya.


Tidak cukup dengan itu, penjenayah terbabit mengacukan senjata ke arah semua mangsa sebelum mengarahkan mereka berenang ke pantai.

Bimbang ditembak, semua mereka termasuk Rambo yang cedera akur dan terjun ke laut untuk menyelamatkan diri.
Namun, kecederaan dialami menyebabkan mangsa gagal berenang sebelum tenggelam dan lemas.

Ketua Polis Daerah Tawau, Asisten Komisioner Ibrahim Chin, ketika dihubungi mengesahkan kejadian itu berkata, polis menerima maklumat daripada mangsa yang terselamat kira-kira jam 11 malam.

“Semua mangsa berusia 20 sehingga 40 tahun keluar ke laut menangkap ikan sebelum dihampiri sebuah bot dinaiki dua lelaki.

“Sebaik dihampiri, tiba-tiba seorang daripada suspek mengeluarkan senjata api lalu melepaskan beberapa das tembakan secara rambag,” katanya.

Menurutnya, selepas ditembak, semua mangsa dipaksa terjun ke laut menyelamatkan diri menyebabkan tiga daripada mereka berjaya berenang ke pantai sebelum meminta bantuan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...