Glow text generator Text generator

Terima Kasih Kepada Mereka2 Yg Mengikuti Iklaneka

[ads] Buat duit lumayan tanpa modal di Facebook, Blog & Tweeter Sekarang! Setiap klik dibayar RM0.20 hingga RM0.40! Daftar di sini #ChurpChurp

[ads] Dapatkan Produk Bioasli Anda Dan Nikmati Hidup Yang Lebih Bermakna Di sini # BioAsli

[ads] Ersano Perfume 1 lagi produk keluaran anak tempatan menampilkan 13 jenis haruman yang menawan, pastinya tiada alkohol. # Haruman Menawan Pasti Berkenan

Tuesday, June 21, 2011

JPJ Maut Dirempuh


SEREMBAN: “Ketika kejadian saya nampak kereta Ford Laser berwarna hijau itu seperti hilang kawalan, lalu saya terus melompat mengelak diri daripada dilanggar,” kata Mohd Aezrool Aadzree Rosni, 29, anggota penguat kuasa Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ), yang terselamat dalam kemalangan menyebabkan dua maut di Jalan Nilai-Batang Benar, berhampiran stesen komuter Batang Benar, Mantin, semalam.

REMUK...kereta Ford Laser yang merempuh anggota JPJ, semalam.
Dalam kejadian jam 11 pagi itu, turut terkorban ialah anggota JPJ, Wardi Ahmad, 28, dan pemandu Ford Laser, Ismail Dahlan, 44, yang meninggal dunia beberapa jam selepas menerima rawatan di Hospital Tuanku Jaafar Seremban (HTJS) akibat parah di kepala dan badan.

Difahamkan, anggota JPJ berasal dari Kelantan ketika itu berada di belakang kereta Toyota Fortune yang juga kenderaan rasmi jabatan itu untuk mengambil barang dalam but sebelum kereta dari arah belakang merempuh mangsa.


Mohd Aezrool berkata, ketika kejadian dia berdiri di sebelah pintu pemandu kereta jabatan terkejut apabila melihat kereta Ford itu hilang kawalan sebelum melarikan diri ke depan.

“Mujur saya sempat menyelamatkan diri, jika tidak berkemungkinan besar turut menjadi mangsa dalam kemalangan itu, namun tidak sangka rakan sekerja yang paling akrab dengan saya pergi meninggalkan kami,” katanya ketika ditemui di Jabatan Forensik HTJS.

Menurutnya, kejadian itu berlaku sekelip mata, malah dua lagi anggota JPJ yang memeriksa lori ketika itu tidak menyangka mangsa menjadi korban.
“Tidak sangka perkara ini terjadi, malah apabila melihat kereta itu meluncur laju ke arah kami, saya melarikan diri dan tidak mampu menjerit menyuruh Wardi ke tepi,” katanya.

Menceritakan detik cemas, Mohd Aezrool berkata, dia bersama tiga anggota meronda kawasan Nilai dan ternampak lori rosak berhenti di bahu jalan. “Kami semua turun memeriksa lori yang diparkir di tepi jalan, malah kenderaan jabatan diparkir di belakang lori itu bersama-sama Toyota Hilux milik penyelia lori berkenaan,” katanya.

Menurutnya, mangsa ke bahagian but kereta jabatan untuk mengambil barang dan ketika itulah dia yang berada di bahagian pintu pemandu terkejut melihat kereta Ford itu meluru ke arah kenderaan mereka.

Mohd Aezrool tidak menolak kemungkinan pemandu Ford itu cemas melihat kereta jabatan yang ketika itu memasang siren.

“Saya tidak pasti, tetapi saya rasa pemandu kereta itu cuba memakai tali pinggang hingga menyebabkan keretanya hilang kawalan lalu merempuh mangsa,” katanya.

Sementara itu, Pengarah JPJ negeri, Saiful Azzri Hamzah berkata, mangsa berkhidmat dengan jabatan itu selama tiga tahun dan berasal dari Pasir Mas, Kelantan.

“Mangsa meninggalkan seorang balu yang sarat mengandung dan seorang anak. Kejadian ini memang tragis dan menyedihkan kepada jabatan negeri ini memandangkan mangsa meninggal dunia ketika bertugas,” katanya.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...