Glow text generator Text generator

Terima Kasih Kepada Mereka2 Yg Mengikuti Iklaneka

[ads] Buat duit lumayan tanpa modal di Facebook, Blog & Tweeter Sekarang! Setiap klik dibayar RM0.20 hingga RM0.40! Daftar di sini #ChurpChurp

[ads] Dapatkan Produk Bioasli Anda Dan Nikmati Hidup Yang Lebih Bermakna Di sini # BioAsli

[ads] Ersano Perfume 1 lagi produk keluaran anak tempatan menampilkan 13 jenis haruman yang menawan, pastinya tiada alkohol. # Haruman Menawan Pasti Berkenan

Friday, August 19, 2011

Mesin Tebu - 4 Jari Hilang


KUALA TERENGGANU: “Itulah detik paling menakutkan sepanjang hidup saya apabila melihat empat jari tangan kanan perlahan-lahan dimamah mesin tebu sehingga darah memercik ke serata tempat,” kata penjual air tebu, Ngah Ismail, 69, ketika ditemui di Hospital Sultanah Nur Zahirah (HSNZ), di sini, semalam.

HANCUR...Ngah menunjukkan tangannya dibalut selepas pembedahan.
Kejadian yang berlaku di gerai air tebu milik mangsa pada jam 6.30 petang, 10 Ogos lalu itu menyebabkan empat jari tangan kanannya hancur dan dia terpaksa dikejarkan ke HSNZ untuk rawatan.

Ngah yang menetap di Kampung Paloh Sungai Kiat, di sini, berkata, sebelum kejadian dia memulakan operasi perniagaannya di hadapan rumahnya pada jam 4.30 petang.

“Memandangkan mesin tebu rosak, menantu menghadiahkan mesin tebu baru kepada saya dua hari sebelum kejadian itu. Mesin tebu itu lebih cepat dan lancar berbanding mesin tebu lama.“Ketika asyik memasukkan tebu ke dalam mesin sambil dibantu dua anak, tiba-tiba jari saya berasa sakit dan pedih sebelum menyedari ia dimamah mesin tebu.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...